TwinTIG - Reisverslag uit Borås, Zweden van Shirley Heijningen - WaarBenJij.nu TwinTIG - Reisverslag uit Borås, Zweden van Shirley Heijningen - WaarBenJij.nu

TwinTIG

Door: Shirley

Blijf op de hoogte en volg Shirley

18 April 2006 | Zweden, Borås

Mijn tweede jeugd is begonnen… Heb ik na de wilde en naïeve tienerjaren dan nu toch misschien wat meer volwassener jaren voor de boeg? Wie weet? We zullen zien!
Ik zal het verhaal in tweeën delen.. vóór de 20 en ná de 20 :D

Vóór de 20…

Op maandag heb ik de longen uit m’n lijf kunnen schreeuwen bij de voetbalwedstrijd Elfsborg (Borås) – Göteborg! (denk aan onze Ajax – Feijenoord)
Voor het eerst in mijn leven ging ik naar een voetbalstadion om onze favoriete club, Elfsborg, mentaal en verbaal te steunen! Het was de eerste wedstrijd van het seizoen dus dat hield in dat we in een propvol stadion terecht kwamen: 15.000 mensen!
Het was echt geweldig! We stonden midden in het supportersvak, dus na een half uur konden we zelfs de liedjes meezingen (in het Zweeds ja!). Hier de bekendste:
Vi är gul svarta Elfborg, Elfborg från Borås!
Ingenting kan stoppa oss, Elfborg, olé, olé!
Het komt er dus op neer dat ze geel met zwart zijn, uit Borås komen en dat niks ze kan tegenhouden. Nu speelden ze ook echt een goede wedstrijd (voor zover ik er verstand van heb dan hè) en stonden ze 1-0 voor… maar het mocht niet baten, in de laatste minuut werd het gelijkspel! Helaas, helaas! Maar toch heb ik echt een grappige avond gehad!

Dinsdag konden wij Hollanders ons hart even ophalen! Een échte kaasparty! Dit omdat de internationale studenten in een kaaswinkel zijn geweest (toen ik in Kiruna was) en daar moest natuurlijk even van geproefd worden! Dus het was wijn drinken en kaas eten tot je erbij neerviel.. perfect! :)

Op donderdag was het weer tijd om onze opa en oma op te zoeken. Dit keer voor een echte Paastraditie; Paascake, klinkt natuurlijk erg lekkerrr en daar zeggen wij geen nee tegen!
Allereerst kregen we mini knäckebrödjes, omdat ze wilden dat we met opa over de voetbalwedstrijd zouden praten, ja ja echt over nagedacht hoor!
Daarna mochten we aan tafel komen en kregen we een soort brood met ei in taartvorm.
Deze was erg lekker, maar daarbij hoor je dus van alles te eten. Zoet, zout maakt niet uit, mix het allemaal maar was het motto.
Nu wij toch altijd een beetje de ‘wat-de-boer-niet-kent-dat-vreet-ie-niet-mentaliteit’ houden was dit een hele onderneming, maar ik moet zeggen toch erg lekker!
Wij hadden ons lekker vol gegeten aan deze ei-cake… maar wat bleek? Dit was de cake nog niet! NEEEE die moest nog komen!? Dussss…
We kregen een krokante slagroomtaart, niet dat ik fan ben van slagroom, maar dit was toch wel echt een heerlijkheid! We zijn dus echt helemaal volgestopt met eten, zoals oma’s altijd doen! Hierna gaan we ze nog één keer zien in mei met (als het goed is met iets warmer weer dus) en dan gaan we lekker picknicken!

’s Avonds waren we bij de Spaanse mensen uitgenodigd voor een Sangria spel. Nou geen probleem, dat gaat er wel in hoor! Het was een soort ganzenbord, maar dan met opdrachten om te drinken. Dus eigenlijk gewoon proberen iemand anders zo snel mogelijk dronken te laten worden! :) Daarna zijn we naar de stad gegaan om uit te gaan.
We wilden graag naar de X&Y, maar die was al vol helaas…

Ná de 20.. (het volwassen leven in aantocht)
Ondertussen was het dus al 12 uur geworden (14 april) en had ik even een zoensessie midden op straat!! Daarna zijn we als vanouds weer eens naar het Rådhuset gegaan, was erg leuk!
Na een wandeling naar huis lag ik lekker om 2.30 in m’n bedje en viel ik een heerlijke diepe slaap met een leuk verjaardagsweekend voor de boeg…
Gaat om 3.30 mijn deur open, staat Lieneke daar?! Dus ik zeg chagrijnig; Wat ís er..??? Ik snapte er niks van!
Zie ik ineens de hele reutemeteut de hoek om komen… met een verjaardagstaart!!!!!!!
Eerst dacht ik echt ‘Neeee, wat is dit??!!!’, maar toen ik eenmaal een beetje wakker was en een toonbare pyjama aan had gedaan, vond ik het echt helemaal super en hebben we lekker midden in de nacht chocoladetaart gegeten!! :D Super!

De volgende ochtend was het dan zover, paps en mams op bezoek!
Maar eerst heb superleuke cadeautjes gekregen van Lieneke en Irene!! Een verjaardagshoed (wel duidelijk op de foto’s) en leuke muppets onderbroeken!
Ik had m’n ouders natuurlijk drie maanden niet gezien, dat is toch best lang hoor!
Ik heb alle cadeautjes en kaartjes van iedereen met open armen ontvangen (vooral het leuke boek en make-updoosje van Tessa en Paula!!!), echt superbedankt allemaal!!! En ook bedankt voor alle groetjes!!
Ik werd er helemaal blij van dat jullie allemaal aan me hadden gedacht! :)
Daarna hebben we lekker Zweeds geluncht en heb ik ze Borås laten zien.
Om 4 uur moesten we wel weer terug zijn van Irene en Lieneke, dus dat hebben we braaf opgevolgd!

Ze hadden een heerlijke taart gebakken (wéér taart ja!!) en iedereen kwam op bezoek. Niet alleen om mijn ouders te ontmoeten, maar ook om me cadeautjes te geven!
Allereerst kreeg ik een zeil.. nu denk je vast lekkere vrienden heeft die?! Maar het was niet zomaar een zeiltje! Het was een home-made TWISTER!!!!!
Ik heb nu mijn eigen twister met iedereens hoofd erop! Hoe cool! Ben er echt heeeeel blij mee!
En iedereen is met recht jaloers!! (Tess en Es: jullie staan er ook op, dus ik kan ook op jullie hoofd staan :shock:).
Maar dat vonden de lieve mensen hier nog niet genoeg..! Ik kreeg óók nog eens een bon om een lekker dagje naar een spa in Göteborg te gaan! Ik kan zelf een heerlijke behandeling uitkiezen om mijn toekomstige rimpels nog even uit te stellen! (sorry meiden, heb jullie grap even gepikt!). Wat een verwennerij!!!! Ik voelde me écht jarig!
’s Avonds zijn we lekker tapas gaan eten met z’n vijven in de stad, ook erg geslaagd!

Zaterdag ben ik met m’n ouders naar Göteborg gegaan. Het was prachtig weer, dus we besloten één van de eilanden te bezoeken. Erg leuk en erg Zweeds!!!
’s Avonds om 7 uur werden we weer verwacht in Borås voor een heerlijke maaltijd. Ze hadden enchiladas gemaakt! En ze smaakten weer super. Daarnaast hadden we heerlijke Sangria, dus mijn avond kon al niet meer stuk!
Daarna hebben we een heel leuk feest gehad in de gezamenlijke ruimte naast mijn kamer (waren paps en mams ook erg blij mee! Haha!)… ennuh de foto’s vertellen de rest wel denk ik!

Op zondag, eerste paasdag, zijn m’n ouders richting het noorden vertrokken. Zij verblijven nu een weekje in Torsby. Daar ligt nog volop sneeuw, zij waren er erg blij mee, nou zij liever dan ik! Zondag zie ik ze nog even om de verhalen te horen voordat ze de boot terug weer nemen.
Na het uitzwaaien zijn we richting het bos vertrokken. Dit is nu omgetoverd in een groen walhalla! Wel even wat anders dan al die sneeuw! Heerlijk!
We moesten natuurlijk wel wat aan Pasen doen, dus we hadden Diego bij ons om eieren voor ons te verstoppen zodat wij ze konden zoeken (en opeten natuurlijk!).
In de tijd dat hij bezig was hebben wij nog even een fotoshoot gehouden, omdat we zo blij waren met al het groen! En ’s avonds hebben we Ice Age 2 gekeken, wat een leuke film is dat zeg!! Was een leuke Pasen dus!

Nou dat was me weer een week en een verhaal.. !! Heb morgen weer een Zweeds examen.. we moeten praten over het boek wat we hebben gelezen (jaha je 'leest' het goed!), maar dat moet wel goedkomen denk ik!

We keep in touch :D

• 19 April 2006 - 08:23

Tess:

Hey lieve shir,
    Dat is pas party'en! Ziet er goed uit! Enne... niet te vaak op mijn hoofd staan he;)
    Dat bos ziet er zo zonder sneeuw wel heel anders uit zeg! Ben blij dat je de cadeautjes leuk vindt!
    Dikke kus

• 19 April 2006 - 11:57

Paula:

Hahahahaha wat een leuk verhaal en de foto's zijn nog leuker:) Geinig shirt heb je trouwens aan in je bed, heb ik ook vaak:)

Het bos ziet er gezellig uit zo zonder sneeuw! Weer eens wat anders! Nou fijne week, en auf wiederzehn!

• 19 April 2006 - 13:22

Mariël:

Hey pary- chicka! Volgens mij heb je een super verjaardagsfeesie gehad met die lekker taart en niet te vergeten je mooie hoed!haha Leuke foto's heb je elke keer toch! Dikke knuffel Mariël xxx

• 25 April 2006 - 14:10

Mam:

Als ik je verhaal lees en de fotos zie krijg ik alweer heimwee naar Zweden. Wat hebben we een heerlijke vakantie gehad zeg. Het weekend bij jou en al je vrienden was superleuk en ons verblijf in Torsby was ook super. Ze zien mij vast nog eens terug in Zweden. Dikke kus mam