Let op: Nu ook al huisgenoten afgestoten..
Door: Shirley
Blijf op de hoogte en volg Shirley
20 Maart 2006 | Zweden, Borås
Maar omdat ik dit van tevoren al, via betrouwbare bronnen, had vernomen ben ik gister even gaan praten met mijn huisgenote..
Ik heb gevraagd of er veel herrie zou zijn en wat de bedoeling was, omdat ik een Zweeds examen heb op dinsdag... (niet dat ik op maandagavond nog zou leren, want dat is onze Desperate Housewives avond, maar toch, ze hadden het me in ieder geval wel even kunnen vertellen toch?!) Nu blijkt dus dat ze het hele feest voor mij hebben verplaatst naar een andere flat!!!Ha ha:lol:
Ben ik nou echt zo gemeen? Ik werd ook nog eens als volgt uitgenodigd: Ik wil je graag uitnodigen, je bent van harte welkom, maar ik denk dat je moet studeren voor je examen hè?! :roll:
Nouja gelukkig nieuwjaar dus maar!
Verder stonden er de afgelopen week veel leerzame punten op de agenda :idea:
Zo hebben we een les gehad over ‘Multilevel Classes’ in onze Zweedse klas. Dit gaat over Engels geven in klassen met veel verschillen tussen de kinderen.
Erg interessant allemaal, maar dezelfde week hadden we ook al onze presentatie met onze Zweedse groep. Nouja, wij alles verdeeld en verder niet heel moeilijk over gedaan eigenlijk.
Staan we vrijdag dus echt heeel saai alle 24 lesjes uit ons hoofdstuk uit te leggen... en geloof me, ik kon zelf niet eens de aandacht opbrengen voor mijn eigen presentatie! Laat staan de rest van de klas…
Blijkt na 45 (!!!) minuten lullen dat we de opdracht verkeerd hebben begrepen!??! Maar niet één van ons, nee alle 6! Ook de Zweden.. Dat was echt een duuusssss momentje.
We hadden een paar goede uit moeten werken en die met de klas doen..
Nouja al met al waren we gelukkig alle 6 heel kritisch en zijn we toch ‘geslaagd’.
Daarna hebben we nog gezellig wat gedronken in de stad met een Zweeds meisje uit de klas, ze vroeg ons mee, erg leuk!
En woensdag hebben we ons eraan gewaagd hoor.. in Zweden naar de kapper! Alle drie tegelijk.. dus als het fout zou gaan zouden we alle drie voor lul lopen :D
Resultaat: 40 euro armer, maar ingeburgerd in Zweden!
Het is echt typisch Zweeds geworden :cool:
Ook hebben we onze stageschool, Hestra Midgård, hier in Borås bezocht!
We gaan de eerste 5 weken meelopen in leerjaar 4 (9 en 10 jaar) en de andere 5 weken in leerjaar 2 (7 en 8 jaar).
Ze hebben ons dus alleen ingedeeld met z’n drieën in één klas?!?!? Hoe kun je dat nou doen?
Wij lopen dus straks 2 a 3 dagen per week met 4 volwassen in een klas rond.. Gezellig!
Maar de school is wel echt heel leuk en mooi en ik heb er ook echt wel zin in! We gaan les geven over Nederland, aardrijkskunde en Engels en we beginnen op maandag 27 maart.
Verder hebben we de pub weer bezocht op onze donderdagavond; Studentenavond!
Goed nieuws!! Ze hebben de prijzen VERLAAGD in de club waar we vaak heengaan na de studentenpub! (maar alleen voor de donderdag hoor, ja ook in Zweden doen ze wel eens gek)
Een biertje/wijntje kost nog ‘maar’ 19 kronen = nog ruim 2 euro maar oké..! Ik ben blij :D
Verder hebben we in het weekend Sex & the City gekeken en was er een ‘feest’ hier in de flat.. wat uitliep op een flop van hooguit 20 mensen, helaas!
Maar op zondag het hoogtepunt: Eet je in het vierkant en rond op het International Dinner!
Iedereen had wat uit zijn land gekookt en meegebracht.. Ik wil niet weten wat ik allemaal op heb, maar ik moet zeggen dat het lekker was!
En wij als die-hard Nederlanders hebben mooi poffertjes gebakken.. heerlijk!
Maarja dat ging natuurlijk niet zomaar..
Wij Nederlanders zijn natuurlijk gewend aan de Koopmans kant & klaar pakken, water of melk erbij en bakken maar! Of tegenwoordig zelfs voor de hele hippe onder ons: Shake & Bake!
Nou wij konden het wel zonder hoor! (ik moet zeggen dat we eigenlijk ook geen andere keus hadden, ha!)
Wij de ingrediënten gekocht.. in elkaar geflanst (allemaal nog geen probleem) om een uurtje of half 4 was het klaar en dan moet het ‘natuurlijk’ even 30 min. rijzen op een warme plek. (Dat haalden we dan precies, want om 5 uur begon het etentje)
Aangezien ik in Zweden zit, er geen zon te bekennen was en het me nergens warm genoeg leek, had ik het gewoon heel laag op het gasfornuis gezet.. Dat kan toch geen kwaad???
Half uur later willen we gaan bakken.. hahaha ja je raadt het al: KLONTEN! :shock:
Het was zichzelf al gaan vormen en het leken nu al oliebollen (en aangezien ik geen moslim ben had ik die net niet nodig..)
We hadden nu dus nog naar 30 – 45 minuten over.. wij als een gek nieuw beslag gemaakt en het niet laten rijzen! Nou de poffertjes waren nog warm bij het etentje en goed van smaak.. Perfectos dus!
Conclusie: Rijzen? Nergens voor nodig! :)
En voor degene die me mentaal willen ondersteunen.. ik heb morgen en woensdag Zweedse examens.. ben erg benieuwd wat ik hiervan ‘bak’… :!
Pussar! (xjes)
Shirley
20 Maart 2006 - 22:07
Mam:
Poffertjesbeslag hoeft toch niet te rijzen? Dat is toch met beslag als je taart gaat bakken of zo. Best leuk die Zweedse haren. Dus soms toch moeilijk de communicatie in een vreemde taal, zo ontstaan er wel eens misverstanden. Als wij komen hoef je geen poffertjes te bakken, we gaan wel Tapas eten! kus Mam -
21 Maart 2006 - 09:59
Marleen:
Hey Shir! Nou, ik ga voor je duimen hoor! Je kapsel ziet er trouwens strak uit :-). Misschien moet je die poffertjes ook maar een keer à la Zweden in Nederland bakken als je terug bent. Klinkt goed iig! Nou, ik hoop dat je examens goed zijn gegaan!! Groetjes Leen -
21 Maart 2006 - 13:32
Heleen:
hi shir!!
ik wilde je nog eventje suc6 wensen en ik ga voor je duimen hoor!!!
kus heleen -
21 Maart 2006 - 15:21
Paula:
Hee Shir!
Hoe ging het vandaag? Ik voorspel 8en..
Verder sluit ik me bij Marleen aan.. gezellig een poffertjesavond als je terugbent! Ik krijg er helemaal trek van! -
22 Maart 2006 - 15:21
Tessa:
Hallo lieve shirley!!
hihi dat is wel echt een mooie stunt van die poffertjes! Als het goed is zijn je tentamens achter de rug! Is alles goed gegaan? Ik heb voor je geduimd!;) Dikke X -
23 Maart 2006 - 13:58
Marleen:
Ennnn.... hoe zijn de tentamens gegaan?? Groetjes Marleen -
23 Maart 2006 - 21:50
Larissa:
Hey Shirley,
Hier een berichtje van Laris uit Mexico! Ik hoorde van Paula dat je inmiddels al een tijdje in Zweden bent en het hartstikke naar je zin hebt! Ik ben inmiddels over 7 weekjes alweer klaar hier, en geniet nog volop, kijk anders even op www.larizz.web-log.nl!
Liefs en misschien tot van de zomer voor een drankje@ Soul!
xxx