De trip en de aankomst - Reisverslag uit Borås, Zweden van Shirley Heijningen - WaarBenJij.nu De trip en de aankomst - Reisverslag uit Borås, Zweden van Shirley Heijningen - WaarBenJij.nu

De trip en de aankomst

Door: Shirley

Blijf op de hoogte en volg Shirley

13 Januari 2006 | Zweden, Borås

Zo daar zijn we dan in het ' koude' noorden!
Dat was me het reisje wel hoor.. het begon 's morgens vroeg al bij Lieneke!
We vertrokken om 9 uur 's morgen bij Lieneke vandaan in Den Hoorn, tenminste dat was de bedoeling..
We hadden natuurlijk veeeel te veel spullen of een te kleine auto, haha! En Lien was d'r pinpas al kwijt!! Dus alles proberen te regelen, blokkeren e.d. en toen konden we gaan. We konden gelukkig toch om 9.15 gaan rijden! We hadden een gezellig uitzwaaicommitee van Irenes vriendinnen en Lienekes vader!

Eenmaal lekker onderweg maakten we een stop bij een Duits tankstation. Even lekker wat eten, drinken, plassen en van bestuurder wisselen. Zitten we weer op de weg kom ik er na 20 minuten achter dat m'n portemonnee nog op de wc ligt!!!! AAAHH… Dom, hoezo?
Wij als een idioot terug, hadden ze hem gelukkig gevonden met alles er nog in, maar alles zat op een andere plek! Maar dat kwam door de politie.. die hadden ze dus al ingeschakeld en die heeft al m' n gegevens opgeschreven zodat ze ons konden aanhouden en waarschuwen, haha!

Nou eenmaal weer onderweg reden we in een keer goed naar Kiel! We zijn daar om 17:00 veilig aangekomen ondanks het slechte zicht! Maar we konden meteen de boot op.
Op de boot hadden we een mooi hut met lekkere bedden, douche en een raampje. Het wwas erg rustig en de gemiddelde leeftijd hebben we flink naar beneden gehaald! Er waren vooral veel bejaarden aan gokkasten aan het hangen.
We zijn naar de film 'In her shoes' geweest. Deze was in het engels met Zweedse ondertiteling, haha konden we alvast oefenen. We zaten daar met z'n drieën in de zaal, dus dat was echt relaxed! Alleen waren ze ons vergeten, want tegen het einde ging ineens de film uit en kwamen er mensen binnen.. nouja na enig gepruts konden we hem toch nog afkijken!
In de winkel zagen we een grote kartonnen Pippi Langkous staan.. en aangezien Lieneke daar erg fan van is kwamen meteen onze Nederlandse gedachten boven drijven:
'"Zullen we vragen of we hem mogen hebben?" dus ik ernaar toe.. en Lien nog neejoh Shir dat is toch raar?
Maar het is maar goed dat ik het heb gevraagd, want hij mocht mee, paste nog prima in de auto!? en nu staat hij te pronken in de woonkamer bij Irene en Lieneke!

Bij aankomst op donderdagochtend waren we om 9.15 van de boot af en konden we vlekkeloos door de douane (ja ook met 40 flessen wijn!).
We zijn in een keer goed gereden naar Boras en hebben na onze sleutel opgehaald.
Maar omdat ze de code waren vergeten te geven konden we onze kamers niet in.. ik heb gelijk m'n huisgenoot wakker gemaakt, daar was 'ie vast erg blij mee!
Later kwam die man achter ons aan met de code.. erg handig!

Maar m'n kamer is echt tof! Volgens mij ook groter dan 16m2. Er staat een bed, een kledingkast, een open kast, een nachtkastje een bureau, nog een kastje, een tafel, stoel en een vloerkleed, niet slecht!
Ik heb nu nog een huisgenoot, James uit het noorden van Zweden, en later deze maand komen er nog twee terug (een jongen en een meisje), zij zijn nu voor even terug naar huis, naar Iran.
Ik zit op nog geen minuut lopen van Lieneke en Irene, dus dat is erg fijn!

Het is niet erg koud, tussen de 2 en 5 graden dus we kunnen rustig aan wennen! Tot nu toe hebben we Boras een beetje verkend en onze school bezocht. Die is echt groot en mooi!
Ook de stad is erg leuk, er zit gewoon een Mac, een H&M, een Vero Moda etc.
En de mensen zijn echt onwijs blond, maar ze hebben wel veel weg van de Nederlanders! Overal liggen ook steentjes op straat dat is wel irritant, maar dat is voor de grip als er sneeuw ligt. Om 3 uur gaat het hier al schemeren en om 4 uur is het al donker, dat is wel even wennen hoor! We zijn in de supermarkt al aangesproken door een of andere gast die dacht dat we duits waren, nouja heel verhaal, maar hij gaat misschien vrijkaarten regelen voor de clubs hier in Boras dus dat is meteen bingo!

Morgen komen de rest van de spullen en a.s. maandag hebben we onze eerste schooldag!
Ik hou jullie op de hoogte!

Ohja als je me wilt sms'en, mijn Zweedse nummer is:
0046737569089

• 13 Januari 2006 - 19:29

Paula:

Heeee Shirley!!
    Ben blij dat je goed bent aangekomen! En je autootje ziet er super grappig uit zo volgeladen haha! Blijf lekker berichten typen, ik vind het super om te lezen!

kuspaula

• 13 Januari 2006 - 19:47

Maaikie:

Heey wijffie!
    Irene haar uitzwaaicommitee?? ik kwam natuurlijk voor mijn E- learningmaatje! (maar dat snal jij natuurlijk ook wel)
    Wat ziet het er allemaal leuk uit zeg! Je hebt het getroffen zo te zien!
    Hoe ziet die zweed er eigenlijk uit :)
    Kus

• 13 Januari 2006 - 22:07

Mam:

Ha lieverd,wat leuk om de fotos te zien van de reis en je kamer ziet er echt gaaf uit. Die Pippi Langkous is ook een leuke stunt. Leuker dan die portemonnee!!!Het is echt geweldig om je zo te kunnen volgen. Groetjes van ons allemaal.

• 14 Januari 2006 - 11:49

Lenny:

Hoi Shirley,
    Spannend zo'n begin, maar wel gaa dat jullie het doen. Gelukkig zijn er nog eerlijke mensen in de wereld. Heel veel plezier en succes. Dikke knuffel Ton en Lenny
    p.s. G.J.(buurjongen) vraagt steeds of juf Shirley al in Zweden is !!!

• 14 Januari 2006 - 14:28

Heleentje:

ha shir!!! ik ben blij dat jullie heel aangekomen zijn!!! je kamer ziet er ook echt toppie uit zeg!! daar kun je best een halfjaartje uithouden!!nou veel succes maandag met je eerste schooldag!!!
    veel liefs heleen&martijn

• 15 Januari 2006 - 11:03

Leen:

Heej!!! Leuk om het verhaal te lezen en foto's erbij te zien. Wat een trip zeg! Heb je ook meteen alles meegemaakt. Kamer ziet er leuk uit enne.. die kaart staat leuk in je kast :-) Maaruh.. huisgenoten uit Iran?? (geintje!) ;-) Xus Marleen

• 16 Januari 2006 - 09:06

Rian:

Hee Shir!

Wat goed dat jullie veilig aangekomen zijn en dat de reis over het algemeen goed verlopen is!
    Je kamer ziet er goed uit man! Gaat goedkomen denk ik zo :) Hou de site in de gaten!

Kus Rian

• 16 Januari 2006 - 11:13

Mariël:

Hey Lieverd..leuk verhaal..wat maken jullie al veel mee zeg en dat was nog maar de heenreis..gaat vast super worden allemaal in Zweden! Hele toffe foto's trouwens, dikke dikke knuffel van Mariël XXX

• 16 Januari 2006 - 11:19

Tessa:

Hallo lieve shirley!!!
    Vandaag hebben Esther en ik een ticket geboekt voor zweden. We komen wel pas laat aan (22:45) Daarom komen we maandag 27 februari al en dinsdag 7 maart gaan we weer terug! Ik heb er echt ontzettend veel zin in!! dikke kus Tess

• 16 Januari 2006 - 13:45

Tamara:

Eey Shir, leuk je belevenissen te lezen. Je hebt wel alweer veel meegemaakt zeg... Je portemonnee was wat minder, maar de andere stunts waren wel cool! :) je kamertje ziet er ook leuk uit, wat ik ervan op de foto's kon zien. Meisje, heel veel plezier daar... Ik blijf je verhalen volgen! Liefs Tamara