Friskis & Svettis - Reisverslag uit Borås, Zweden van Shirley Heijningen - WaarBenJij.nu Friskis & Svettis - Reisverslag uit Borås, Zweden van Shirley Heijningen - WaarBenJij.nu

Friskis & Svettis

Door: Shirley

Blijf op de hoogte en volg Shirley

11 Februari 2006 | Zweden, Borås

Deze titel klinkt goed hè?
Nou dat is het ook!
Deze week hebben we ons namelijk bij deze non-profit sportschool ingescheven :)
En we zijn zelfs al 2 x gaan sporten..(!!)

Non-profit betekent ook goedkoop:) Je betaalt namelijk maar 60 euro voor een half jaar plus 10 euro inschrijfgeld!
We hebben gekozen voor de Jympa.. de 'vrouwenuurtjes'.
Tenminste we dachten dat het vrouwenuurtjes waren, want wat bleek, mannen doen er net zo hard aan mee!
Als je dat in Nederland doet ben je echt een loser, maar hier schijnt het vrij normaal te zijn? Oké, prima!

Jympa betekent met zo'n 50 tot 80 man/vrouw in een grote zaal rondjes rennen en total body workout.. best vermoeidend maar erg goed voor je!
(En ik nog denken, als ik op mezelf woon, eet en snoep ik veel minder, dus dan is sporten overbodig.. nou het tegendeel is nu al gebleken.. toch maar in beweging komen dus!)

Deze week hebben we ook het beloofde etentje gehad bij de Iranezen (overburen van Lien en Irene). We kregen rijst (jaja ze weten je wel te verassen) en groene prut dat verdacht veel op een mix tussen spinazie en boerenkool leek met bonen en vlees.. HET gerecht uit Iran.. ?!
Het klinkt niet echt aantrekkelijk, maar toch was het best lekker en heb ik een gezellige avond gehad!

Donderdag zijn Lieneke en ik even lekker langs het Drop In Solarium geweest.. je moet toch wat als het hier zo vroeg donker is en er sneeuw blijft vallen!
En 's avonds was het natuurlijk weer tijd voor de studentenpub!!
We zijn dit keer met Mel en Modesto geweest, die gast is zo grappig, maar hij spreekt echt amper Engels, dat is wel jammer!
Het was een wat rustigere avond, maarhet was toch weer zeer geslaagd!!

En ja deze week zijn we ook nog goed bezig geweest, we hebben een gesprek gehad met een coördinator van de hogeschool.
We hebben uitleg gekregen over het Zweedse schoolsysteem en de lerarenopleiding hier op de Högskolan.
Verder zijn we nog steeds in afwachting voor onze andere lessen en stage..

Vanavond hebben we de verjaardag van Sina gevierd en we zijn heel luxe uit eten geweest > pizza! Haha..
En daarna lekker 'n filmpje gekeken met wat mensen!

Morgenochtend ga ik met een Spaanse jongen, Nacho, in kopen doen voor het studentenfeest van morgenavond en 's middags gaan we marsmellows eten in het bos!
En zondagmiddag is er internationale studentenvoetbal georganiseerd, grappig!

Verder hebben we vandaag een 'bespreking' gehad voor het uitstapje van volgende week!
We (Lien en ik) gaan namelijk met nog 4 anderen (Torgney uit Zweden, Mel en Diego uit Mexico en Inga uit duitsland) in een paar dagen een tripje maken naar Malmö en Kopenhagen!!
We vertrekken woensdagochtend heeeel vroeg en komen zaterdag weer terug.. wordt vast erg leuk allemaal:) Helaas kan Ireen alleen niet mee!

Misschien dat er nog een nieuw verhaal komt na het weekend/voor de trip, misschien tijdens de trip en anders wordt het weer een week wachten voor jullie enthousiaste lezers:)

Vi hörs!
Shirley

• 11 Februari 2006 - 15:57

Tamara:

Ha die Shir, Leuk zeg allemaal!! Je onderneemt echt veel... Leuk dat jullie met zo'n clubje naar Kopenhagen gaan. Pim en ik gaan volgende week op vakantie, we gaan de zon opzoeken! :) Meisje, fijn weekend... Liefs, Tamaar

• 12 Februari 2006 - 14:03

Paula:

Hee Shir! Had eerst ff de foto's bekeken voordat ik je een mailtje stuurde, en nu pas het verhaal gelezen haha:) Die sportschool klinkt niet verkeerd!
    En het gesprek met die coordinator was dus ook wel leerzaam? Moet je ook echt stagelopen? Of alleen lessen volgen? zijn die trouwens in het Zweeds? We lezen alleen maar partyverhalen:) Was bijna vergeten dat je daar zat voor je studie! Maar je kunt er maar het beste van maken.. super leuk en ga zo door! studeren kan altijd nog:P

• 12 Februari 2006 - 18:33

Inge:

Heeey hooo lieve shir daar yo! Een tijdje terug heb ik je verhalen grondig doorgenomen hoor ;) je kamertje is top de foto's stralen gezelligheid uit, leuke mannen hier en daar, wat wil je nog meer ;) meis gewoon eventjes een berichtje omdat het beschamend is dat dit mijn eerste is ;) Een hele dikke knuffel en enjoy your time! Kisses x x

• 12 Februari 2006 - 22:34

Mam:

Hoi, net terug van oma van Heijningen en heb dus weer verbinding met het net, toch handig. Gisteravond ben ik met Joeri in theater de Appel geweest in Scheveningen. Daar speelde Aus Greidanus(dat is de man van Mees die de regie deed bij het alba theaterhuis. Joeri had haar gebeld dat hij wilde komen kijken en toen heeft Aus voor ons vrijkaartjes geregeld. Tof he!Was heel apart en leuk. Oma heeft nu ook je adres dus ze zal ook wel een kaartje sturen. Ze vond het ook heel leuk om van jou een kaartje te krijgen. Nogmaals veel plezier in Malmo en Kopenhagen. Kus Ma en pa.